feedburner

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Thursday, September 6, 2007

FOREX Part5

Sememangnya..tak semua orang pandai berdagang FOREX..tetapi sepertimana seseorang itu bila lahir ke dunia..bayi tersebut bukanlah jurutera, bukanlah juruterbang ataupun bukanlah seorang Pedagang FOREX!. Jalan hidup dan ilmu yang ditimba adalah merupakan pembentuk seseorang itu .

Jadi..jika anda berminat untuk menjadi Pedagang FOREX..dalamilah ilmu2 FOREX dengan membaca buku2 mengenai FOREX dan berkongsi pengalaman dengan mereka yang sudah berjaya di dalam arena ini..ramai sebenarnya cuma kita tak cari..

" Life is a learning prosess " ..saya juga masih belajar dari hari ke sehari dengan membaca buku2 berkaitan FOREX dan biografi orang2 yang telah berjaya di arena FOREX ini. Sekarang ni saya memang ada " BERTRADING FOREX " yang di pantau oleh saya sendiri..Erm modal serendah US1 tapi pulangan harian bolehlah kalau rajin masuk dalam sehari tu dapat US200 - US300 sehari kerana modal saya dah ada US1,200.00. Tapi saya syorkan kepada anda yang nak berdagang FOREX kena mantapkan ilmu2 di bidang FOREX dulu..anda boleh mencuba " Simulasi " FOREX ini dengan mendaftar secara percuma di marketiva.com

Mengapa di Marketiva ?

Marketiva adalah platfom dagangan FOREX yang mudah dan senang dikendalikan,sesuai bagi mereka yang baru menjinakkan diri dalam dunia FOREX .Malah anda akan diberi $5 percuma apabila mendaftar dengan Marketiva.Anda juga boleh memulakan jualbeli sebenar dari serendah $1 , tidak seperti platfom lain yang memerlukan sekurang- kurangnya $500 atau lebih dan membuka akaun di Marketiva teramat mudah hanya memerlukan 5 minit sahaja dan akaun anda akan terhasil disamping mendapat " Virtual Money " sebanyak US10,000 untuk tujuan latihan sebelum anda ke alam FOREX sebenar.

Di Marketiva, segala transaksi FOREX anda dilakukan oleh anda sendiri secara online samaada dari rumah, cybercafe, hotel, cafe, telefon bimbit, PDA dan lain-lain dengan melalui software online iaitu Streamster yang boleh anda muatturun " download " sewaktu anda membuka atau mendaftar akaun di Marketiva.Keunikan software Streamster ini membolehkan anda mendapat bermacam-macam kemudahan seperti " real time price quotes and chart ", forum diskusi ( chatting ) bersama trader lain, percuma signal trading, laporan hasil transaksi, berita - berita , layanan support 24 jam dan bermacam-macam lagi.

Marketiva juga mempunyai reputasi dan pengalaman selama lebih dari 30 tahun, status dan alamat MARKETIVA yang jelas, akaun bank MARKETIVA yang jelas dan terdapat lebih ribuan trader dari seluruh dunia yang telah bergabung di MARKETIVA, serta Lesen Broker Antarabangsa juga jelas ( IBC CAP . 291 Reg. No. 646819 ).Untuk pengetahuan sahabat-sahabat, lesen broker FOREX dikawal dengan sangat ketat dan sukar diperolehi.Sesebuah syarikat broker FOREX ini perlu memenuhi syarat dan peraturan majlis kewangan antarabangsa seperti Futures Commission Merchant ( FCM ) with the Commodity Futures Trading Commission ( CFTC ) and is a member of the National Futures Association ( NFA ) . Anda boleh melihat dan memeriksa syarikat broker FOREX yang lain di http://www.nfa.futures.org/Disamping itu MARKETIVA tidak seperti perusahaan lain yang mengharuskan anda untuk mendeposit sejumlah wang tertentu agar anda boleh memulakan trading. Tetapi di MARKETIVA adalah yang pertama dan satu-satunya perusahaan trading yang memberikan secara percuma wang permulaan ( modal sebesar ) sebesar US$5 ( real money ) kepada anda di waktu membuka akaun untuk pertama kalinya di MARKETIVA.

MARKETIVA memberikan kesempatan kepada anda untuk mencuba dahulu tetapi dengan modal awal yang di sediakan dan apabila tidak sesuai maka anda boleh untuk tidak meneruskannya tanpa mengalami sebarang kerugian !.Tetapi apabila di dagangan tersebut anda mendapat keuntungan, aka keuntungan anda akan dimasukan ke akaun anda secara penuh, tetapi apabila tidak maka anda juga tidak akan rugi apa-apa.Selalunya pada hari Sabtu dan Ahad, pihak teknikal Marketiva akan mengemaskinikan " Platform" mereka, kerana pada hari tersebut adalah hari cuti bagi pasaran FOREX di seluruh dunia. Untuk proses pendaftaran akaun demo anda sebaiknya dibuat pada hari Isnin sehingga hari Jumaat.

Mungkin ramai yg rugi dalam forex kerana mereka2 ini kebanyakkannya trade tanpa ilmu, atau menyerahkan wang kepada orang perseorangan atau penganjur tanpa ada kawalan mereka sendiri.Bila penganjur lari, siapa yg rugi? Contoh penganjur (yg sebenarnya main forex) kemudian lari ialah seperti Pak Man Telo, HYIP, Ponzi, Skim cepat kaya, Piramid, Platinum Lane, dan 1001 macam lagi.Penganjur ini mendapat untung berjuta-juta ringgit dari forex (membuktikan forex memang menjanakan wang yg banyak) tetapi kemudian mereka ini lari kerana tak mahu berkongsi kentungan dengan pelabur mereka. SIAPA yg rugi?

Bukanlah salah forex, bank atau broker forex, tapi salah diri sendiri yg cetek ilmu atau menyerahkan wang mereka kepada pihak penganjur yg tak bertanggung jawab ini.

Saya juga menyokong pihak kerajaan Malaysia baru-baru ini kerana bertungkuslumus menghapuskan penganjur program-program "Saham Internet" atau juga dikenali sebagai program HYIP ( High Yeild Investment Program ) atau didalam bahasa melayu " Program Pelaburan Pulangan Tinggi ) yang melibatkan hampir 500,000 orang telah mengikutinya. Syabas diucapkan kepada kerajaan Malaysia !.

1 comment:

UsahawanForex.com said...

Salam Saudara...

Saya pemilik UsahawanForex.com...mohon gunakan ayat yang lain :-)

Free Robot Here